Сојине љуспице (100 гр) прелити врелом водом и оставити да одстоји до 30 мин. Киноу (непуну шољу) опрати и ставити у шерпицу па долити три пута више воде и кувати 20 мин. На уљу издинстати пола празилука, једну главицу црног лука и додати изрендану шаргарепу. Када се упржило, изгњечити већи чен б.лука , додати алеву паприку, соју (процеђену) и киноу. Зачинити по укусу и упржити смесу. Пунити паприке, ређати их у суд и долити воде и сок од парадајза до половине паприка. Прелити мало уљем, прекрити фолијом и ставити у рерну. Киноа је претходно скувана тако да паприка не треба дуго да се кува. Од тренутка кључања држати са фолијом око 30 мин. па склонити и пустити да се запече.