Посне виршле

Шољу сировог сунцокрета намакати 6ч. Мању главицу црног лука и пола црвене паприке исецкати и добро упржити. Додати две кашичице оригана, пола кашичице цимета, једну кашичицу кумина, две кашичице димљене паприке, једну кашичицу туцане паприке(по жељи). Кратко све заједно пржити. Сунцокрет врло добро испрати и процедити па сипати заједно са луком и паприком у блендер или сецко и додати кашичицу соли. Изблендирати па додати две кашике густина, две кашике тапиока брашна и две кашике пиринчаног брашна. Добро израдити кашиком и уколико је потребно додати још мало пиринчаног брашна. Оставити да одстоји пола сата. Фолију исецкати на правоугаонике и отприлике две до три кашике смесе стављати на фолију и увијати смесу заједно са фолијом као кобасицу. Крајеве фолије добро увити и виршле поређати на плех и пећи 10,15мин. Уместо тапиоке и пиринчаног брашна, може се користити и обично брашно али је структура виршли боља са оригиналним рецептом. Пиринчано брашно и тапиоку можете купити у боље снабдевеним маркетима или продавницама здраве хране. Кифле пресећи на пола, и премазати смесом од посног мајонеза, кечапа и сенфа. Ставити салату по жељи (зелену, краставце, киселе краставце, парадајз…) и додати виршле. Врло хранљив и изузетно укусан оброк за време поста.