Посни бургер

Супену кашику чиа семенки прелити са три супене кашике вруће воде и оставити 15 мин. да одстоји. Чиа семенке служе да се смеса сједини како се не би распала. Богате су Омега 3 масним киселинама па су из тог разлога врло здраве за све узрасте. Исецкати половину зелене паприке и пола главице плавог лука, ољуштити два чена б.лука, исецкати пола везе першуна ако не волите може и без. Мало туцане паприке или млевене љуте по укусу, пола кашичице кумина (зачин), пола кашичице алеве паприке, пола кашичице соли или више ако је потребно…У блендеру кратко уситнити 3/4 шоље овсених пахуљица па додати горе написано поврће и зачине и оцеђени црвени пасуљ из конзерве и чиа семенке. Изблендирати све заједно да се сједини и смесу оставити у фрижидеру на сат времена. Формирати бургере влажним рукама и пржити на тигању са мало уља, уколико је потребно додавати по мало уља. Лепиње пресећи на пола, премазати их прилозима по жељи, додати зелене салате, киселе краставчиће итд… Квалитетан оброк пун протеина, Омега3 киселинама и влакнима.

Уколико немате кумин или остале зачине у смесу се може додати готова смеса за бургере. Тада не додајете алеву , кумин…  Пробати укус смесе пре пржења па подесити укус.